GDC Telecom mizeaza pe 1 mil. euro din echipamente si solutii de telecom B2B

 

Compania locala GDC Telecom, care in ultimii doi ani si-a reorientat activitatea catre vanzarea de echipamente telecom si furnizarea de servicii de comunicatii unificate, tinteste afaceri de un milion de euro in 2015, pe fondul cererii mai mari de solutii de tip call-center si al migrarii companiilor de la telefonia fixa clasica spre tehnologia VoIP (voice over IP - voce prin internet).

 

„De la sfarsitul lui 2013 si pe tot parcursul anului 2014 am regandit, redefinit, reinventat si relansat activitatea noastra in zona comunicatiilor unificate, dar si la nivelul extinderii canalului de distributie in online. In primul trimestru din 2015 am obtinut deja rezultate comparabile cu cele din 2014, iar per total speram ca 2015 sa ne duca la valori in jurul a 1 milion de euro", a declarat pentru ZF Gabriel Dulcu, fondatorul GDC Telecom.

 

Compania a fost infiintata in 2004, fiind axata pe servicii de comunicatii pentru alti operatori, iar mai apoi pe servicii de consultanta pentru solutii de interconectare, solutii de implementare si administrare de platforme de facturare. Din 2013 GDC Telecom a schimbat directia de business catre zona integrarii de sisteme si solutii de comunicatii unificate.

 

„Piata solutiilor de comunicatii unificate este inca in curs de maturizare. Comunicatiile fixe au inregistrat un declin in ultimii ani in detrimentul telefoniei mobile. Din acest motiv, migrarea telefoniei clasice catre tehnologia «voice over IP» s-a produs doar intr-o mica masura, cifrele nefiind spectaculoase. Din pacate, conform statisticilor, Romania ocupa inca un loc codas in Europa la acest capitol."

 

El a adaugat ca pana in prezent aceasta tehnologie a fost adoptata de putini operatori, insa exista potential de dezvoltare in urmatorii ani, Romania clasandu-se intre primele cinci tari europene ca tendinta de crestere.

 

Tinta de afaceri pentru anul acesta include si veniturile magazinului online digital-city.ro, o linie de business infiintata recent de GDC Telecom pentru comercializarea produselor si echipamentelor telecom catre companii. GDC Telecom este distribuitor exlusiv al brand-urilor Fanvil, Synway, Zycoo si 3CX pe piata locala.

 

In prezent, insa cea mai mare pondere in cifra de afaceri au proiectele de solutii si sisteme de telefonie IP si call-center.

 

Unul dintre cele mai mari proiecte realizate pana acum de GDC Telecom a fost implementarea solutiei de call-center in cadrul firmei de curierat DPD Romania. Printre clientii companiei se numara de asemenea firmele Happy Tour, Soft Tehnica, Renania, UPC Romania, Prime Telecom sau Etelecom, Evomag si IT Galaxy.

 

In urmatorii doi ani, GDC Telecom are in plan sa lanseze o gama de echipamente telecom sub propriul brand.

„Dorim sa ne extindem domeniul de activitatea prin producerea unor echipamente specifice sub brand propriu, gandite si proiectate de noi - terminale IP, sisteme IP si media gateway-uri", a punctat Dulcu.

 

Echipa GDC Telecom este formata din opt persoane la momentul actual, insa, odata cu cresterea numarului de proiecte si implicit a afacerii, compania va mai avea nevoie de personal pentru zona tehnica, de vanzari, cat si pentru cea de dezvoltare a businessului.

 

Sursa: http://www.zf.ro/business-hi-tech/gdc-telecom-mizeaza-pe-1-mil-euro-din-echipamente-si-solutii-de-telecom-b2b-14487364

 

 

 

  • footer_logo
  •   Terranova Logistic Park 12A Bucuresti-Targoviste Road, A Building, 3rd Floor Mogosoaia, Ilfov, 077135, Romania
  •   +4 0376 443 311
  •   +4 021 539 0049
  • office[@]gdctelecom.ro