Beneficiile nespuse ale unei case inteligente

 

 

Dacă ați urmărit serialul Humans, unul dintre posibilele scenarii ale viitorului este că în cele din urmă mașinile vor cuceri lumea și vor căuta să se răzbune pe cei care le-au creat. Vorbe goale sau nu, le vom înfrunta atunci când și dacă va fi cazul. Deocamdată însă, dacă planificați o călătorie în China doar pentru a verifica dacă vă puteți controla locuința chiar și de acolo, înțelegem. 

 

Dar haideți să trecem în revistă și alte motive pentru care automatizarea casei este într-adevăr o idee bună și să răspundem la câteva întrebări revelatoare:

 

Aveți deseori dispute cu încântătoarea dvs. soție? Deși micile certuri pot fi benefice pentru o relație, dormitul pe canapeaua altcuiva nu este! Sute de soți din întreaga lume au ajuns la același răspuns: este oribil! O casă inteligentă vă permite să vă strecurați în casă după ce soția a adormit și va deveni cel mai bun prieten atunci când aveți probleme de acest gen.

 

Nu vă face plăcere vizita soacrei? Cu o automatizare bine pusă la punct, o puteți speria puțin pornind și oprind luminile din casă în timp ce vă aflați încă la birou. Mai puteți folosi încuietori automate pentru fiecare ușă, astfel puteți transforma locuința într-o închisoare virtuală, iar când ajungeți acasă puteți da vina pe compania care le-a montat și să vă prefaceți că le scrieți un mail furios.

 

Vreți să vă știți permanent în siguranță fiica adolescentă? Aveți oarece motive să credeți că și-ar putea aduce acasă tânărul iubit? Fie programați ușile să se deschidă la anumite ore, fie folosiți senzorul de mișcare împreună cu camerele de supraveghere, fie folosiți localizarea prin GPS. Sau orice altă variantă vă mai trece prin minte.

 

Vă temeți ca figurinele vintage din seria Batman pe care le țineți în cutii și le manevrați cu mănuși ar putea fi luate de cel mic crezând că sunt niște micuțe jucării? Nu vă faceți probleme: casa inteligentă are senzori de mișcare ce vă alertează când cineva se apropie de colecția neprețuită.

 

Și la final, v-a intrigat vreodată ce face pisica dvs. când rămâne singură acasă? Acum veți știi, pentru că majoritatea sistemelor de home automation permit și instalarea de camere de supraveghere. Și veți știi și motivul pentru care în ultimele zile a fost atât de turmentată, oare fiindcă a băut din colecția de sucuri exotice sau pentru că a găsit bomboanele de ciocolată?

 

Sperăm că v-am convins să cumpărați un sistem de automatizare a locuinței și încheiem prin a vă recomanda să citiți și binecunoscutul articol: Este animalul dvs. de companie un agent secret? Ar trebui să fiți precaut, mai ales dacă are mai mult de un pașaport.

 

Bineînțeles că nu ne facem răspunzatori pentru sfaturile de mai sus. De asemenea, dacă animalul dvs. de companie chiar prezintă un comportament ciudat, ar fi mai bine să îl duceți la un veterinar, în loc să îl raportați la poliție.

 

Sursa: http://fibarolife.com/benefits-of-home-automation/

Foto© Anna Krentz | Flickr

 

  • footer_logo
  •   Terranova Logistic Park 12A Bucuresti-Targoviste Road, A Building, 3rd Floor Mogosoaia, Ilfov, 077135, Romania
  •   +4 0376 443 311
  •   +4 021 539 0049
  • office[@]gdctelecom.ro