HomeKit, platforma de casa inteligenta de la Apple

 

Trebuie să știi, de la bun început, că Apple HomeKit nu este un produs fizic, ci un ecosistem destinat automatizării locuinței, în cadrul căruia o serie impresionantă de dispozitive inteligente având eticheta „Works with Apple HomeKit”, sunt conectate și funcționează împreună prin tehnologia Bluetooth cu un consum redus de energie. Pentru utilizatorii de Apple, aplicația Home este de departe cea mai la îndemână modalitate de home automation, ce permite controlul și monitorizarea tuturor dispozitivelor certificate Apple pentru HomeKit de pe iPhone, iPad, Apple Watch sau Apple TV.

 

Avantajele casei inteligente sunt expuse la tot pasul, atât din punct de vedere confort și siguranță cât și ca economii de bani și mai ales, timp. Nu într-un viitor îndepărtat, casa smart va face parte din viețile noastre așa cum face acum parte smartphone-ul, iar conceptul nu ni se va mai părea deloc extravagant sau de domeniul SF. Dacă și tu folosești becuri inteligente care își schimbă culoarea, să știi că faci primii pași către o casă inteligentă 😊

 

Scopul casei smart este de a lua decizii în locul nostru, funcție de timp, prezență sau scenarii predefinite. Iar dacă te preocupă aspecte precum siguranța și securitatea, poți lua cu încredere în considerare HomeKit, ca și soluție de smart home pentru casa ta.

 

Asigurarea siguranței este principalul motiv pentru care cineva ar alege o casă inteligentă: siguranța personală și a familiei, iar Apple a mizat bine, căci nu există manieră mai facilă de monitorizare a locuinței de la distanță ca telefonul mobil. Mai mult, HomeKit este o opțiune excelentă pentru începători. Camere conectate, senzori de mișcare, de inundație, de fum, senzori de ușă și fereastră, lumini și încuietori inteligente, toate joacă un rol esențial în securizarea unei case.

 

Home App permite vizualizarea și accesarea tuturor dispozitivelor HomeKit conectate și atribuirea pe camere și scenarii, de exemplu accesoriile implicate în funcțiile de iluminat sau temperatură, pe care le poți declansa cu ajutorul lui Siri atunci când te trezești și spui „Bună dimineața, Siri!” sau la un anumit moment al zilei.

 

Pentru controlul de la distanță este necesar un Apple TV de generație patru, ca și hub, ce trebuie logat la același cont de iCloud. Astfel, poți împărți și cu alți membri ai familiei accesul la dispozitivele HomeKit autentificate pe contul tău, feature extrem de util pentru parinți, care pot limita accesul copiilor sau bonelor la diverse aparate din casă, cum ar fi televizorul.

 

Certificarea HomeKit și implicit, acordul oficial Apple nu se obține însă cu ușurință. Dispozitivele aprobate de Apple trebuie să treacă cu succes testele de integrare software și de asemenea, să înglobeze un chip special de autentificare. Ștampila „Works with Apple HomeKit” certifică faptul că produsele au primit garanția că funcționează și se integrează perfect cu alte dispozitive interoperabile HomeKit.

 

Lista completă a dispozitivelor certificate de Apple pentru HomeKit este disponibilă pe pagina oficiala Apple

 

Suntem mândri că și FIBARO este parte integrantă din experiența smart home inițiată de Apple, cu senzorii de mișcare, inundație și pentru ușă/fereastră, despre care poți afla mai multe detalii de aici

 

 

  • footer_logo
  •   Terranova Logistic Park 12A Bucuresti-Targoviste Road, A Building, 3rd Floor Mogosoaia, Ilfov, 077135, Romania
  •   +4 0376 443 311
  •   +4 021 539 0049
  • office[@]gdctelecom.ro