Senzorul de monoxid de carbon FIBARO salveaza vieti

03Aug

FIBARO Senzor CO - Senzorul care salveaza vieti

FIBARO, unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de casă inteligentă din lume, lansează senzorul de monoxid de carbon, un dispozitiv inovator ce reacționează chiar și atunci când concentrația de gaz este limitată, dar suficientă pentru a putea ucide încet.

Dispozitivele FIBARO sunt cunoscute pentru detectarea inundațiilor, fumului sau tentativelor de intrare prin efracție. Cu acest produs însă, compania trece la nivelul următor, cel de asigurare a securității vieții.

 

Monoxidul de carbon este un gaz invizibil și inodor, mai ușor decât aerul, fiind foarte dificil de detectat. Senzorul CO FIBARO măsoară continuu concentrația de gaz și detectează chiar și cele mai mici cantități de monoxid de carbon din aer, mai mici decât cele reglementate de standarde.

 

Expunerea prelungită, chiar și la cantități reduse de monoxid de carbon este dăunătoare sănătății. Majoritatea senzorilor detectează numai pragurile de alertă, dar senzorul FIBARO monitorizează permanent starea aerului, iar atunci când detectează o concentrație oricât de scăzută de CO și implicit, o amenințare la adresa vieții, va trimite imediat o notificare pe telefonul mobil.

 

Dispozitivul cooperează cu alte elemente ale sistemului de casă inteligentă și la detectarea unei concentrații ridicate de gaz, sistemul poate rula scene specifice, pre-programate, cum ar fi deschiderea ferestrelor sau pornirea sistemului de ventilație.

 

Senzorul de monoxid de carbon FIBARO funcționează atât împreună cu sistemul FIBARO sau alt sistem compatibil ce folosește standardul Z-Wave, dar și ca dispozitiv de sine stătător.

 

De asemenea, este disponibil și în varianta dedicată ecosistemului HomeKit, unde comunică wireless prin tehnologia Bluetooth cu dispozitivele Apple iPhone, iPad, iPod și AppleTV.

 

Senzorul de monoxid de carbon FIBARO posedă licența Kitemark BSI - Institutul Britanic de Standarde, recunoscut la nivel mondial drept unul dintre cele mai importante organisme de testare și certificare. Prezența simbolului Kitemark BSI pe un produs semnifică faptul că respectivul produs este subiectul unui proces continuu de testare și control, beneficiind de un nivel de performanță corespunzător celor mai înalte standarde de siguranță. 

 

 

  • footer_logo
  •   Terranova Logistic Park 12A Bucuresti-Targoviste Road, A Building, 3rd Floor Mogosoaia, Ilfov, 077135, Romania
  •   +4 0376 443 311
  •   +4 021 539 0049
  • office[@]gdctelecom.ro