FIBARO senzor pentru usa/fereastra extinde capacitatea sistemului FIBARO si monitorizeaza deschiderea usilor, ferestrelor, usilor de garaj si portilor. Extrem de compact, functioneaza pe baza de baterie. Combina functionalitatea a 4 dispozitive (senzor reed, intrare binara, senzor de temperatura si intrerupator de scenarii), intr-un singur senzor wireless, usor de utilizat.

Door Window Sensor FGK 101 white

FIBARO senzor pentru usa / fereastra este un senzor magnetic care functioneaza pe baza de baterie. Operarea sa in baza standardului Z-Wave ii garanteaza compatibilitatea cu sistemul FIBARO. Se foloseste pentru control automat, control acces si protectie a proprietatii. Instalarea senzorului de usa/fereastra va ofera atat siguranta cat si confort sporit. Elimina de asemenea riscul unor costuri ridicate, dar nejustificate, pentru incalzire sau aer conditionat.

In plus, modulul poate fi echipat cu un senzor de temperatura, si poate folosi intrarea binara incorporata.

 

 

Senzorul de usa/fereastra combina functionalitatea a 4 dispozitive:

 

 

 

1. Senzor reed

Instalarea senzorilor reed ofera unitatii centrale FIBARO HOME CENTER 2 informatii aditionale, care pot fi folosite pentru a controla alte componente ale sistemului FIBARO. Modulul verifica daca o usa/fereastra este deschisa sau inchisa. Fereastra deschisa va impiedica sistemul sa porneasca incalzirea sau aerul conditionat. Astfel, nu veti fi expus la costuri inutile. Cand montati senzorul reed la usa din fata, puteti aprinde automat luminile cand usa se deschide sau sa rulati o scena pre-programata de exemplu "Intoarcerea acasa". In plus, senzorul de usa fereastra FIBARO poate fi folosit pe post de senzor de alarma. Acestea sunt doar cateva dintre posibilitatile pe care vi le ofera senzorul usa/fereastra.

 

 

 

2. Senzor wireless

Senzorul de usa/fereastra FIBARO poate fi folosit impreuna cu centrala HOME CENTER 2 pentru a porni orice aplicatie. Odata ce senzorul de usa/fereastra este conectat la un intrerupator de perete clasic poate controla alte componente ale sistemului FIBARO. Ideea a fost aceea de a permite utilizatorului sa puna intrerupatoare in locatii pe care nu le prevazuse anterior, eliminand nevoia de a cabla. Numarul si locatia intrerupatoarelor existente nu va mai fi o problema la adresa stilului de amenajari interioare ales, deoarece senzorul de usa/fereastra poate lua cu usurinta locul acestui element din sistemul electric.

 

 

3. Senzor de temperatura

Senzorul de usa/fereastra functioneaza si cu senzorul de temperatura DS18B20 (vandut separat). Acest element minuscul este instalat in intrarile modulului si adaugate la sistemul FIBARO. Instalarea este foarte usor de realizat. Plasati cele trei capete si strangeti-le cu suruburi. Senzorul de temperatura extinde utilizarile centralei Home Center. Senzorul reed ofera sistemului FIBARO informatii asupra unei ferestre deschise; senzorul de temperatura colecteaza datele necesare pentru ventilarea automata a camerei, fara ca aceasta sa fie racita in exces. Senzorul de temperatura poate fi folosit si in planificarea unui profil de temperatura.

 

 

 

4. Intrerupator pentru scenarii

FIBARO Door/Window Sensor prezinta o caracteristica unica, pornind automat scenariile pre-programate. Pornirea unui scenariu la nivel de instalatie electrica era o operatie dificila pana acum, ce necesita un modul FIBARO instalat anterior pe un dispozitiv electric, care putea rula un scenariu. Aceasta nu era totusi solutia potrivita.

Pentru a se ridica la inaltimea asteptarilor clientilor, Fibar Group a adaugat acestui senzor functionalitatea de a porni scenarii. Conectati un intrerupator clasic sau orice alt senzor (de exemplu un senzor de miscare) la modulul FIBARO si indicati un scenariu pre-programat care sa porneasca.

Veti avea astfel o baterie universala si un interupator complet wireless pentru mai multe dispozitive.

 

 

 

 

Extrem de compact

Senzorul de usa/fereastra este extrem de compact. Este cea mai mica unitate de acest tip disponibla in momentul de fata pe piata. Design-ul sau extrem de simplu si multitudinea de culori disponibile il face aproape invizibil pe orice usa sau fereastra.

 

 

Instalare facila si rapida

Instalarea modulului se face foarte usor. Trebuie doar sa il scoateti din cutie,  sa indepartati folia de contact de la baterie si sa lipiti banda dublu-adeziva furnizata pe suprafata dorita. Consumul redus creste durata de viata a bateriei la 2 ani. Sistemul trimite o notificare in avans atunci cand bateria da semnale ca se va descarca. In plus, consumul curent al bateriei este intotdeauna vizibil in panoul de configuratie al FIBARO Home Center 2.  

 

Personalizat

Senzorul de usa/fereastra FIBARO este disponibil in sapte culori.

Alegeti culoarea care se potriveste cel mai bine cu planul de amenajari interioare din locuinta dumneavoastra.

 

 

 

Pentru mai multe detalii despre senzorul de usa / fereastra FIBARO, click aici

 

 

  • footer_logo
  •   Terranova Logistics Park 12A Bucuresti-Targoviste Road, A Building, 3rd Floor Mogosoaia, Ilfov, 077135, Romania
  •   +4 0376 443 311
  •   +4 021 539 0049
  • office[@]gdctelecom.ro